Blogi

 

17.6.2020

SE ON KESÄ JA AURINKO 

Kevääseen ja kesään voi valmistautua monella tavalla kodin ja elämisen suhteen. Monet tekevät raivokkaita päätöksiä siivota ja puunata kotinsa kevään juhlia varten tai kesäkuntoon, ja monilla kohdistuu kevään päätökset jopa uuden kodin hankintaan, kenties asunto, jossa on se kauan haaveiltu ihana terassi ja piha tai entistä suurempi parveke. Molempia ihmisiä olen tavannut tänä keväänä. Vanhaan kotiin uutta ja piristävää tai uuteen kotiin asumaan haaveiden täytyttyä.

Korona toi talvella Suomeen poikkeustilan. Äkillisen muutoksen pelästyttäminä ihmisille tuli pieni lamaannus kaikkien asioiden suhteen. Monille tietysti taloudellinen muutos, jonka korona toi, ja jonka seurauksia emme edes tiedä vielä kaikkia, on hallitseva. Hankinnat ja lomat jäissä. 

Nyt voi kuitenkin piristää itseään ja perhettään myös aivan edullisesti ja tuunata kotia, parveketta tai pihaa. Kierrätyskaupoista tekee mahtavia löytöjä, itse maalaamalla muuttuu puupuitteet ja -huonekalut aivan uudeksi.  Jos ideat ovat vähissä, edullisesti saa neuvoa myös Ihanatilasta, suunnittelun voi toteuttaa sinulle sopivalla tavalla vaikka etänä, jos on tarvetta varoa koronaa. Toki tapaamisissa suojaudumme ja toimimme ohjeiden mukaisesti kaikkialla.

Jaamme iloa ja pirteyttä kesään kodin sisustuksen muodossa, olipa se sitten sama vanha koti tai uusi, juuri hankittu. Intohimonamme on myös parvekkeiden ja pihaterassien sisustaminen. Hyvää Juhannusta koteihin kaupungilla ja mökkeihin järvien rannoilla.

 

15.12.2019

JOULUN LÄHESTYY - MINKÄ VÄRINEN ON SINUN JOULUSI?

Tule joulu kultainen, valkeata joulua, kuusipuu ja mitä näitä onkaan. Entisaikaan joulun värimaailma taisi olla eniten punainen ja vihreä. Nykyään tarjolla on monenlaista ja - väristä koristetta, aina ei tiedä mitä valitsisi. Joissain maissa valokoristelu ja kuusen täyttäminen menee jopa överiksi asti, mutta Suomessa ollaan aika hillityillä linjoilla.

Joulun rauhoittava perusväri voi olla valkoinen, tämä on yleistä skandinavialaisessa sisustamisessa. Moni voi ajatella, että valkoinen on liian kylmä ja kliininen, mutta toisaalta onhan se lumen väri täällä meillä ja sikäli osa parasta talvea. Valkoiseen onkin helppo yhdistää mitä vain mieliväriäsi, jota voi ripotella jouluna kuusesta joulukattaukseen ja kynttilöihin sekä tekstiileihin.

Valinnoissa on hyvä luottaa omaan intuitioon, silloin joulupyhinä viihtyy kotona ja nauttii ympäristöstään.

Aitous on noussut pinnalle kaikessa, myös joulun koristelussa. Muovia on tarjolla edelleen paljon, mutta vaihtoehtoina löytyy ja voit myös itse luoda, luontoa säästäviä materiaaleja, joista syntyy varsin viehättäviä koristeita. Myös luontoa tarjotaan enemmän sisätilakoristeluun kuin ennen. Pöytäkattaukseenkin voi yhdistellä luonnon kuusen tai havun oksia muutenkin kuin vain kukkapurkissa.

Kynttilän luoma luonnon valo on se aidoin jouluvalaistus. Tarjolla on paljon jouluun sopivia tuikkuja ja lasilyhtyjä, jotka ovat se turvallisin tapa poltella kynttilöitä läpi joulunajan. Myös nykyiset LED-nauhat ja kynttilät ovat tunnelmaa tuovia ja turvallisia vaikkapa pikkulasten kodissa.

Ensi kerralla suuntaamme katseemme jo uuteen vuoteen 2019 ja mitä silloin sisustamisessa tulee tapahtumaan. Voisiko silloin oma kotisi kaivata piristystä ja uusia ideoita?

IHANATILA TOIVOTTAA JOULURAUHAA JOKAISEEN IHANAAN KOTIIN, JUURI SELLAISENA KUIN SINÄ SEN HALUAT!

 

 

JOULUKUUN ENSIMMÄINEN ADVENTTISUNNUNTAI 2.12.2018

Vuoden viimeinen kuukausi on alkanut. Silloin miettii herkästi, mitä kaikkea mennyt vuosi on antanut ja mitä uusia asioita on saanut aikaiseksi. Minulla on onni olla iloinen, että kiinteistövälityksen rinnalle ja myös tueksi olen avannut Ihanatilan, jotta voin tarjota asiakkailleni lisätukea asunnon myyntiin myyntistailauksen avulla. Toisaalta asiakkaille, jotka nykyistä kotiaan haluavat uudistaa, olen saanut antaa uutta tyyliä, jossa he nyt viihtyvät. Ihan paras tunne tämän työn tekijälle!

Sisustamisella ja uudelleen stailauksella on merkittävä osuus viihtyvyydessä. Aina ei tarvitse edes vaihtaa kotia, kun pienellä remontilla ja muutoksilla saa vanhastakin kodista ja pihasta uutta irti. Näin tietysti edellyttäen, että neliöt riittävät edelleen. Näen tässä suuria mahdollisuuksia ihan jokaiselle ihmiselle, kohentaa ja lisätä omaa ja perheen viihtyisyyttä sekä löytää parhaimmat käytännölliset ratkaisut kodin järjestyksen saamiseksi.

Mitäpä, jos antaisit vanhalle kodille uuden mahdollisuuden tekemällä pientä remppaa ja tekisin sinulle omien kriteeriesi ja budjetin mukaisen sisustussuunnitelman ? Tämä voisi olla hyvä ratkaisu asumisoloja miettiessä, aina ei tarvitse vaihtaa asuntoa. Pieni remonttilaina esimerkiksi on paljon kevyempi hoitaa kuin suuri asuntolaina.

Läheiselle tai omalle perheelle voi nyt antaa myös stailaus - lahjakortin joululahjaksi. Ihan mahtava lahja saada, jos on halunnut tehdä kodissaan muutoksia, mutta ei tiedä mitä. LAHJAKORTIN voi tilata minulta, ota yhteyttä minna.ihamuotila@gmail.com.

Uusimmat ideat kävin etsimässä Habitare-messuilta loppusyksyllä ja luonut jälleen uusia yhteistyömuotoja asiakkaitani varten. Amsterdamin työmatkalla näin ja koin keski-Euroopan sisustamisen tätä hetkeä, joka Suomeen tulee aina hetkeä myöhemmin. Olisi ihana kertoa niistä sinulle lisää ! 

Onko sinun jouluvärisi perinteinen punainen ? Joulu voi olla kuitenkin muunkin värinen. Seuraavassa blogissa lähestytään jo joulua, silloin lisää Joulukodin stailauksesta.

Ihanaa ensimmäistä adventtisunnuntaita.

 

SYKSYN LÄMPIMIÄ SISUSTUSTUULIA  31.8.2018

Kesällä tuskin kukaan miettii kodin sisustamista ja kotoilua.. Nyt kun syksy, vaikkakin vielä lämmin, alkaa, myös kotona viihtymiseen voi panostaa. Sesonki tuo myös uusia tyylisuuntia, kuten vaatemuodissa, myös sisustamisessa ja stailauksessa vuodenajat vaihtelevat, joskus myös tuoden jo ennenkin koettua uudelleen markkinoille.

Minulla työn puolesta ajankohta tuo työtilaisuuksia ja uusien yhteistyökumppanien löytämistä. Luon jatkuvasti uusia tuttavuuksia, jotka toimivat alalla ja tuovat lisäarvoa työhöni. Olen juuri luonut kontaktin aivan mahtavan mattomaahantuojan kanssa, jonka kanssa voi luoda mitä moninaisimpia ideoita. Kyse ei ole vain yhdestä yksittäisestä irtomatosta, vaan kokonaisuuksista ja täysin oman tarpeen tai vision mukaisista pienemmistä ja tosi isoistakin ratkaisuista.

Suunnittelua kannattaa laajentaa, visiot voivat olla sellaisia, joita ei heti sisustustavaratalossa käydessä tule ajatelleeksikaan. Kun LATTIA ja sen monet ratkaisut kiinnostaa, kannattaa kanssani jutella. Kerron tosi mielelläni lisää ideoista, joita ei heti ehkä tule ajatelleeksikaan...

Syksyllä, arjenkin keskellä, on helppoa uusia kotia pienin keinoin ja lisäyksin. Makuuhuoneeseen uusi lämmin tunnelma? Olohuoneen lattia- tai mattomateriaali uusiksi jalkojen alle viileneviin syysiltoihin?

Ratkaisuja on maailmassa valtavasti. Jotta yksikään hyvä ratkaisuvaihtoehto ei jää sinulta näkemättä, on hyvä jutella niistä stailaussuunnittelijan kanssa.

Elämme auringonkukkien ja venetsialaisten aikaa, nauttikaamme siitä.

Powered by Aava 3